موتور جستجو چیست؟
حتماً بارها عبارت «موتور جستجو» به گوش شما خورده و به دفعات از انواع این ابزار جستجو استفاده کردهاید.
شاید در همان لحظهی اول با شنیدن عبارت موتور جستجو، نام گوگل در ذهن شما تداعی شود.
اما موتورهای جستجو به گوگل خلاصه نمیشود؛ یاهو، بینگ، Ask و … از جمله مشهورترین موتورهای جستجو هستند که روزانه بارها و بارها انواع کلمات و عبارات در آنها جستجو میشود.
آیا تا به حال به ماهیت و نحوهی عملکرد موتورهای جستجو فکر کردهاید؟ در این مقاله قصد داریم تا ضمن بررسی سادهای از مفهوم موتور جستجو، شما را با نحوهی عملکرد آنها در رتبهبندی وبسایتها آشنا کنیم.
موتور جستجو چیست؟ (Search Engine)
- “موتورهای جستجو” سایتهایی هستند که وظیفه آنها جمع آوری اطلاعات از سطح اینترنت و راهنمایی کاربران به سوی سایتهای موردنظر است.
2. موتور جستجو به معنای خاص در واقع ابزاری است که بعد از دریافت ورودی شامل کلمات، عبارات و …، آنها را از اسناد و اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی جستجو کرده و نتایج به دست آمده را بر اساس اولویتهای از پیشتعیینشده، فهرست کرده و به شما نشان میدهد.
انواع موتور جستجو از لحاظ عملکرد
ما ۲ نوع موتور جستجو داریم:
- موتور جستجویی که کل اینترنت را پوشش میدهد و به شما بهترین پیشنهادات را ارایه میدهد.
- موتور جستجویی که فقط درون یک سایت جستجو میکند و نتیجه جستجوی شما مطالب همان سایت است.
اما هدف ما در این مقاله آشنایی شما با یک موتور جستجوی مربوط به یک سایت نیست، بلکه هدف ما موتور جستجویی است که تمامی سایتهای در اینترنت را پوشش میدهد و همه ما با آنها آشنایی جزئی داریم، مانند yahoo، google و ….
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
وقتی جستجویی در یک موتور جستجو انجام و نتایج جستجو ارایه میشود، کاربران در واقع نتیجه کار بخشهای متفاوت موتور جستجو را میبینند.
موتور جستجو قبلاً پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد.
اما سؤالی که پیش می آید این است که چگونه موتورهای جستجو خیلی سریع نتایج را به ما نشان میدهند؟
- همه موتورهای جستجو در زمان پاسخگویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو میپردازند و نه در وب!
- موتور جستجو به کمک بخشهای متفاوت خود، اطلاعات موردنیاز را قبلاً جمع آوری، تجزیه و تحلیل میکند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده میگردد.
بخشهای یک موتور جستجو
بخشهای مجزای یک موتور جستجو عبارتند از:
- Spider (عنکبوت)
- Crawler (خزنده)
- Indexer (بایگانی کننده)
- Database (پایگاه داده)
- Ranker (سیستم رتبه بندی)
Spider (عنکبوت)
اسپایدر یا روبوت (Robot)، نرم افزاری است که کار جمع آوری اطلاعات موردنیاز یک موتور جستجو را بر عهده دارد.
اسپایدر به صفحات مختلف سر میزند، محتوای آنها را میخواند، لینکها را دنبال میکند، اطلاعات موردنیاز را جمع آوری میکند و آن را در اختیار سایر بخشهای موتور جستجو قرار میدهد.
اسپایدر، به هنگام مشاهده صفحات، بر روی سرورها ردپا بر جای میگذارد. شما اگر اجازه دسترسی به آمار دید و بازدیدهای صورت گرفته از یک سایت و اتفاقات انجام شده در آن را داشته باشید، میتوانید مشخص کنید که اسپایدرِ کدام یک از موتورهای جستجو، صفحات سایت را مورد بازدید قرار داده است.
Crawler (خزنده)
- کراولر، نرم افزاری است که به عنوان یک فرمانده برای اسپایدر عمل میکند و مشخص میکند که اسپایدر، کدام صفحات را مورد بازدید قرار دهد.
در واقع کراولر تصمیم میگیرد که کدام یک از لینکهای صفحه ای که اسپایدر در حال حاضر در آن قرار دارد، دنبال شود. ممکن است همه آنها را دنبال کند، بعضی ها را دنبال کند و یا هیچ کدام را دنبال نکند.
- کراولر، ممکن است قبلاً برنامه ریزی شده باشد که آدرسهای خاصی را طبق برنامه، در اختیار اسپایدر قرار دهد تا از آنها دیدن کند.
- دنبال کردن لینکهای یک صفحه به این بستگی دارد که موتور جستجو چه حجمی از اطلاعات یک سایت را میتواند (میخواهد) در پایگاه داده اش ذخیره کند. همچنین ممکن است اجازه دسترسی به بعضی از صفحات به موتورهای جستجو داده نشده باشد.
- شما به عنوان دارنده سایت، همان طور که دوست دارید موتورهای جستجو اطلاعات سایت شما را با خود ببرند، میتوانید آنها را از بعضی صفحات سایتتان دور کنید و اجازه دسترسی به محتوای آن صفحات را به آنها ندهید.
- تنظیم میزان دسترسی موتورهای جستجو به محتوای یک سایت توسط پروتکل Robots انجام میشود. موتور جستجو برای خواندن صفحات سایت مجوزهای لازم و محدودیتها را در فایل ROBOTS.TXT بررسی میکند. هر چند که میتواند آن مجوزها را به طور کلی نادیده بگیرد.
- به عمل کراولر، خزش (Crawling) میگویند.
Indexer (بایگانی کننده)
- تمام اطلاعات جمع آوری شده توسط اسپایدر در اختیار ایندکسر قرار میگیرد. در این بخش اطلاعات ارسالی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و به بخشهای متفاوتی تقسیم میشوند.
- تجزیه و تحلیل بدین معنی است که مشخص میشود اطلاعات از کدام صفحه ارسال شده است، چه حجمی دارد، کلمات موجود در آن کدامند، کلمات چند بار تکرار شده اند، کلمات در کجای صفحه قرار دارند و ….
- در حقیقت ایندکسر، صفحه را به پارامترهای آن خرد میکند و تمام این پارامترها را به یک مقیاس عددی تبدیل میکند تا سیستم رتبه بندی بتواند پارامترهای صفحات مختلف را با هم مقایسه کند.
- در زمان تجزیه و تحلیل اطلاعات، ایندکسر برای کاهش حجم داده ها از بعضی کلمات که بسیار رایج هستند صرفنظر میکند.
DataBase (پایگاه داده)
- تمام داده های تجزیه و تحلیل شده در ایندکسر، به پایگاه داده ارسال میگردد. در این بخش داده ها گروه بندی، کدگذاری و ذخیره میشود.
- همچنین داده ها قبل از آنکه ذخیره شوند، طبق تکنیکهای خاصی فشرده میشوند تا حجم کمی از پایگاه داده را اشغال کنند.
- یک موتور جستجو باید پایگاه داده عظیمی داشته باشد و به طور مداوم حجم محتوای آنرا گسترش دهد.
- یکی از تفاوتهای اصلی موتورهای جستجو در حجم پایگاه داده آنها و همچنین روش ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده است.
Ranker (سیستم رتبهبندی)
- بعد از آنکه تمام مراحل قبل انجام شد، موتور جستجو آماده پاسخگویی به سؤالات کاربران است. کاربران چند کلمه را در جعبه جستجوی آن وارد میکنند و سپس منتظر پــاسخ میمانند.
- در این هنگام، ابتدا تمام صفحات موجود در پایگاه داده که به موضوع جستجو شده، مرتبط هستند، مشخص میشوند. پس از آن سیستم رتبه بندی وارد عمل شده، آنها را از بیشترین ارتباط تا کمترین ارتباط مرتب میکند و به عنوان نتایج جستجو به کاربر نمایش میدهد.
- حتی اگر موتور جستجو بهترین و کاملترین پایگاه داده را داشته باشد، اما نتواند پاسخهای مرتبطی را ارایه کند، یک موتور جستجوی ضعیف خواهد بود. در حقیقت سیستم رتبه بندی قلب تپنده یک موتور جستجو است و تفاوت اصلی موتورهای جستجو در این بخش قرار دارد.
- سیستم رتبه بندی برای پاسخگویی به سؤالات کاربران، پارامترهای بسیاری را در نظر میگیرد تا بتواند بهترین پاسخها را در اختیار آنها قرار دهد.
- زمانیكه تمام فاكتورهای دیگر نظیر درصد تکرار کلمات در عنوان صفحه، درصد تعداد تکرار کلمات در متن صفحه، ارزش مکانی کلمات و … محاسبه شدند، موتور جستجو از پیج رنک برای تنظیم نتایج جستجو، استفاده میكند و لذا سایتهایی كه مهمتر هستند به ردههای بالاتر میآیند.
- حرفه ای های دنیای وب به طور خلاصه از آن به “الگوریتم” یاد میکنند.
- الگوریتم، مجموعه ای از دستورالعملها است که موتور جستجو با اعمال آنها بر پارامترهای صفحات موجود در پایگاه داده اش، تصمیم میگیرد که صفحات مرتبط را چگونه در نتایج جستجو مرتب کند (در ادامه الگوریتم موتور جستجو را مفصل توضیح خواهیم داد).
- در حال حاضر قدرتمندترین سیستم رتبه بندی را گوگل در اختیار دارد.
- پس بدین ترتیب Page Rank بالاتر نشان دهنده ارزش بالاتر و بازدید بیشتر است.
الگوریتم موتور جستجو چیست؟
“الگوریتم موتور جستجو”، قواعد و نحوه رتبه بندی موتورهای جستجو را مشخص میکند. اساسأ یک الگوریتم موتور جستجو مجموعه ای از قوانین یا یک فرمول منحصر به فرد است که موتور جستجو از آن برای تعیین اهمیت یک صفحه وب و رتبه دهی به آن استفاده میکند. الگوریتمهای موتور جستجو منحصر به هر موتور جستجو میباشد.
هر موتور جستجو دارای مجموعه ای از این قوانین است. این قواعد تعیین میکند که آیا یک صفحه وب، واقعی و یا هرزنامه (اسپم) میباشد یا اینکه دارای اطلاعات قابل توجهی است که مردم به آن علاقمند هستند.
همچنین این قوانین بسیاری از ویژگی های دیگر برای رتبه بندی و ایجاد داده های سازمان یافته که در نتیجه ی هر جستجو نمایان میشود را تعیین میکند. این الگوریتمها برای هر موتور جستجو متفاوت است، معمولاً این الگوریتمها محرمانه میباشند، اما موارد خاصی وجود دارد که تمام الگوریتمهای موتور جستجو در آن مشترک هستند.
الگوریتمهای موتور جستجو رمز و راز موتورهای جستجو هستند، گاهی اوقات حتی از آنها با عنوان دستورالعمل ساخت “سس مخفی” و یا “فوت کوزه گری” موتورهای جستجو یاد میکنند.
فراتر از عملکرد اساسی یک موتور جستجو، رعایت ارتباط یک صفحه وب، فاکتورهای خارج از صفحه و عوامل منحصر به فرد هر موتور جستجو کمک میکند تا این الگوریتمها به بخش مهمی از طراحی و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو تبدیل شوند.
ارتباط (Relevancy)
یکی از اولین مواردی که یک الگوریتم موتور جستجو آن را بررسی میکند مرتبط بودن صفحه با کلیدواژه ها است. تشخیص وجود کلمات کلیدی در هر صفحه وب و یا چگونگی استفاده از این کلمات کلیدی و ارتباط آنها با محتوای صفحه را الگوریتم مربوطه تعیین خواهد کرد.
علاوه بر این موضوع، مکان قرارگیری کلمات کلیدی نیز یک فاکتور مهم برای الگوریتم موتورهای جستجو محسوب میشود. صفحات وبی که کلمات کلیدی را در عنوانها و همچنین در سرتاسر یا چند خط اول متن، استفاده میکنند نسبت به صفحات وبی که این موارد را رعایت نکرده اند در نتیجه رتبه بندی بالاتری قرار خواهند گرفت.
حضور متناوب کلمات کلیدی نیز برای الگوریتمها حائز اهمیت میباشد. چنانچه کلمات کلیدی به طور مرتب، طبیعی و متناوب ظاهر شوند، در صورتی که این حضور جهت بازی با کلمات و فریب دادن رباتها نباشد، آن وبسایت رتبه بندی بالاتری را از آن خود خواهد کرد.
فاکتورهای ویژه (Individual Factors)
بخش دوم الگوریتمهای موتور جستجو، فاکتورهای ویژه هستند که هر موتور جستجو را از دیگر موتور جستجو متفاوت میسازد. هر موتور جستجو دارای الگوریتمهای منحصر به فرد است و فاکتورهای ویژه این الگوریتمها سبب ایجاد تفاوت در نتیجه ی جستجوی موتورهای جستجو همچون گوگل، یاهو و MSN میشود.
یکی از رایج ترین فاکتورهای ویژه، تعداد صفحات ایندکس شده در یک موتور جستجو است. به بیان دیگر یک وبمستر ممکن است صفحات بیشتری از سایت خود را در موتورهای جستجو ایندکس کند و یا به صورت متناوب ایندکس کردن صفحات را انجام دهد، اما این میتواند نتایج مختلفی را برای هر موتور جستجو داشته باشد.
برخی از موتورهای جستجو سایتها را برای این موضوع به صورت اسپم شناخته و سایت را جریمه میکند و به اصطلاح دچار پنالتی میشود، در حالی که برای دیگر موتورهای جستجو این موضوع اهمیت ویژه ای ندارد.
فاکتورهای خارج از صفحه (Off-Page Factors)
بخش دیگری از الگوریتمهای موتورهای جستجو که هنوز برای هر موتور جستجو منحصر به فرد است، فاکتورهای خارج از صفحه میباشد.
فاکتورهای خارج از صفحه مواردی همچون لینک و بک لینکهای صفحه و اعتبار یک سایت در میان دیگر سایتها میباشند.
کلیک های متناوب و لینکها میتواند شاخصی باشد که میزان ارتباط یک صفحه وب را با کاربران و بازدیدکنندگان واقعی و ارزش سایت از دید آنها را نمایان کند که این شاخص باعث میشود که یک الگوریتم رتبه بندی صفحات وب را مشخص کند.
انجام صحیح فاکتورهای خارج از صفحه برای کارشناسان وب سخت تر است، اما میتوانند تأثیر زیادی بر رتبه وبسایت بر اساس الگوریتمهای موتور جستجو داشته باشند.
معماری موتورهای جستجو (Search Engine Architecture)
هر کدام از موتورهای جستجو شامل یک سری الگوریتم و دستور کار میباشند، اما اغلب آنها دارای معماری مشابهی میباشند. این معماری مطابق شکل زیر، از واحدهای مختلفی تشکیل شده است.
واحد درون کاو (Carwlers):
تمام موتورهای جستجو دارای واحدی به نام «درون کاو» هستند که گستره ی وسیع وب را به طور زمانبندی شده پیمایش میکند و به جمع آوری صفحات وب در گوشه و کنار اینترنت میپردازد.
واحد درون کاو از تعداد قابل توجهی برنامه کوچک تشکیل شده که هر کدام با هسته ی یک وبسایت خاص آغاز میکند.
پس از دریافت آن صفحه و تحویل به “انباره صفحات” براساس لینکهای درون صفحات جاری، صفحات پیوندخورده را نیز به همین روال استخراج و ذخیره میکند.
واحد کنترل درون کاو (Carwler Contorl):
برنامه های درون کاو تحت کنترل واحدی به نام «واحد کنترل درون کاو» عمل میکند. این واحد موظف است که مجموعه برنامه های درون کاوی را با تحویل URL موردنظر راهاندازی کرده و به کار درون کاوی بگمارد.
واحد “کنترل درون کاو” تعیین میکند که پس از دریافت صفحه جاری کدامین صفحه باید ملاقات و دریافت شود، چرا که یک صفحه واحد به صفحات متعددی لینک دارد. تزریق لینکهایی که باید به ترتیب ملاقات شوند بر عهده «کنترل درون کاو» است و در طرف مقابل واحد درون کاو موظف است تمام آدرسها یا به عبارتی URLهای موجود را از درون صفحات دریافتی استخراج و آنها را برای تصمیم گیری در اختیار واحد «کنترل درون کاو» بگذارد.
تفاوت موتورهای جستجوی مختلف در الگوریتم کنترل درون کاو نمود بیشتری پیدا میکند. در برخی از این الگوریتمها عملیات جستجو و استخراج صفحات وب به صورت غیرمنقطع آنقدر ادامه می یابد تا هیچ صفحه ملاقات نشده ای باقی نماند.
در این الگوریتمها ملاقات و استخراج صفحات از یک وبسایت با آدرس خاص آغاز و به تمام آدرسهای دیگری نیز که در این صفحات درج شده اند ادامه می یابد. در برخی دیگر از الگوریتمها عملیات ملاقات و استخراج صفحات یک وبسایت با آدرس خاص به وبسایتهای با «پسوند نام حوزه» متفاوت ادامه نخواهد یافت.
در گونه دیگری از الگوریتمهای کنترل درون کاو ملاقات و استخراج صفحات بین حوزه های سطح بالا محدود میماند. به عبارت بهتر وقتی فرآیند استخراج صفحات حوزه دات کام در حال انجام است ملاقات صفحات حوزه دیگر حتی با وجود لینکهایی که در صفحات دات کام به آنها داده شده است در دستور کار قرار نمیگیرد.
انباره صفحات (Page Repository)
صفحاتی که توسط واحد درون کاو از گستره ی جهانی وب استخراج میشود، در یک بانک اطلاعاتی با نام «انباره صفحات» ذخیره میشوند تا به منظور شاخص دهی و تبدیل محتوایی در اختیار واحدهای دیگر قرار گیرد.
واحد شاخص دهی (Indexer Module)
این واحد تمامی صفحات موجود در انباره صفحات را مرور کرده و کلمات موجود در آنها را پس از استخراج به همراه URL مربوطه در یک جدول بسیار بزرگ با نام جدول شاخص متن (Text index table) ذخیره میکند.
این جدول مشخص میکند که هر کلمه در کدام صفحه و با چه آدرسی و در کجای صفحه ظاهر شده است.
یکی دیگر از خروجی های واحد شاخص دهی بانک اطلاعاتی «شاخص ساختاری» است. این بانک اطلاعاتی چگونگی پیوند خوردن صفحات به یکدیگر را منعکس میکند.
به عبارت دقیقتر گراف حاصل از صفحات و لینکهایی که در آنها به یکدیگر داده شده در این شاخص ساختاری درج شده است. بدیهی است که این گراف منعکس کننده مسیری که واحد درون کاو بر اساس آن صفحات وب را ملاقات و استخراج کرده نیز هست.
موتور پرس و جو یا جستجو (Query Engine)
این واحد موظف است درخواستهای جستجو را از کاربران دریافت و آنها را در قالبی مناسب جهت شروع فرآیند جستجو سازماندهی کند.
درخواستهای جستجوی کاربران معمولاً توسط یک یا چند کلمه کلیدی مشخص میگردد و نتیجه آن میتواند مجموعه بسیار بزرگی از آدرسها باشد.
آغاز این مجموعه باید به نحو مناسبی رتبه دهی شود تا آیتمهای مهمتر و بسیار مرتبط با درخواست کاربر در صدر نتایج جستجو قرار بگیرد.
موتور پرس و جو به شدت با شاخصهای ایجاد شده و همچنین انباره صفحات متکی است.
واحد رتبه دهی (Ranking Module)
این واحد موظف است نتایج حاصل از جستجوی کلمات کلیدی کاربران را به نحوی رتبه دهی کند تا مرتبط ترین گزینه ها در صدر نتایج قرار بگیرد.
هرچه این واحد هوشمندانه تر و دقیقتر جوابها را رتبه دهی کند رضایت کاربران بیشتر جلب خواهد شد.
عوامل مهم در نحوه رتبهبندی جستجوگرها
معیارهای فراوانی در رتبهبندی نتایج در جستجوگرها تأثیر دارند که بنا بر اهمیت و وزن خود میتوانند رتبه نتایج مختلف را تعیین کنند.
گوگل در توضیح جستجوگر خود، از ۲۰۰ عامل برای رتبهبندی یاد میکند که نشان از پیچیدگی بسیار فراوان این بخش از موتور جستجو دارد.
از جملهی مهمترین این معیارها میتوان به تعداد واژگان منطبق شده با واژگان عبارت مورد جستجو، نزدیکی واژگان، محل قرار گرفتن واژگان در صفحه، تعداد تکرار واژگان در کل صفحه (بسامد واژه)، تعداد کل کلمات موجود در صفحه، کلمات موجود در عنوان و متاتگ، تعداد و نوع لینکها و ارجاعات صفحه اشاره کرد.
موارد دیگری همچون حضور واژگان کلیدی در URL، سرعت بالا آمدن سایت، کدنویسی صحیح، حضور در شبکههای اجتماعی، ایجاد تجربه کاربری مناسب، نمایش صحیح در گوشیها و تبلتهای هوشمند و تازه و بکر بودن محتوا هم از دیگر عوامل تأثیرگذار در رتبهبندی یاد میشوند.
نحوه دیده شدن صفحات در موتورهای جستجو
اما موتورهای جستجو برای اینکه بتوانند در سریعترین زمان ممکن نتایج جستجو را در اختیار کاربران قرار دهند، از روشهای مختلفی استفاده میکنند.
به طور کلی سه روش مهم برای ارایه نتایج کاربردی در سریعترین زمان مورد استفاده قرار میگیرد:
- در حالت اول، موتورهای جستجو با استفاده از رباتهای خود به سراغ عناوین مطالب، کلمات به کار رفته در تیتر یا لینکهای موجود در متن میروند.
کلمات مهم به کار رفته، به کلماتی گفته میشود که در یک صفحه از مطلب، شاید در حدود ۱۰۰ بار تکرار شدهاند. البته برخی از موتورهای جستجو برای این کار ممکن است چند خط ابتدایی مطلب را نگاه کنند.
2. اما در حالت دوم، موتورهای جستجو تمامی کلمات را مورد بررسی قرار میدهند و حتی حروف اضافه یا حروف ربط مانند «و، از، در، …» نیز از دید آنها پنهان نمیماند.
البته در این حالت نیز بررسی کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارد. از جمله موتورهای جستجو که از این روش بهره میگیرند، میتوان به آلتاویستا (AltaVista) اشاره کرد.
3. در حالت سوم، به اهمیت متاتگها میپردازیم. موتورهای جستجو برای فهرست کردن نتایج جستجو سراغ نکات کلیدی میروند.
متاتگها که دربرگیرندهی کلمات مهم و توضیح مختصر دربارهی محتوای اصلی صفحه هستند، بسیار موردتوجه موتورهای جستجو قرار میگیرند.
البته برخی از مدیران یا سازندگان صفحات وب با ترفندهایی تلاش میکنند با بهرهگیری از مطالب کپی شده یا کلمات کلیدی پرکاربرد، مطلب خود را در صفحات اول موتورهای جستجو در رتبههای بالا قرار دهند؛ غافل از اینکه موتورهای جستجو با استفاده از روشهای پیچیدهی خود، میتوانند کلمات پرکاربرد را با محتوای صفحات وب مطابقت دهند.
اینجاست که به اهمیت کلمات کلیدی، متاتگ، توضیحات یا دیسکریپشن، تیتر و در مجموع موضوع سئو پی میبریم که تا چه اندازه میتواند در نتایج جستجو مؤثر باشد.
جمع بندی
“موتورهای جستجو” برنامه هایی هستند که موضوعات موردنظر کاربران را در قالب کلمات کلیدی، درون اسناد و اطلاعات موجود در اینترنت کاوش و نتایج را در قالب «آدرس محل ذخیره» عرضه میکنند.
یک موتور جستجو برای پاسخگویی به کاربر، با استفاده از خزندهها به تمامی صفحات وب مراجعه میکند، محتوای آنها را میخواند و اطلاعات موردنیاز را جمعآوری میکند.
پس از آن، اطلاعات به ایندکسر تحویل داده میشود. ایندکسر اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و آن را بر اساس یک سری پارامترها دستهبندی و نمایهسازی میکند.
سپس اطلاعات طبقهبندی شده، به یک بانک اطلاعاتی داده شده و در آنجا، اطلاعات پس از فشردهسازی ذخیره میگردد. در این مرحله موتور جستجو آمادهی پاسخگویی به کاربر میشود و سیستم رتبهبندی موتور جستجو وارد عمل میشود.
دیدگاهتان را بنویسید